Kategorier
Säkerhet

Kameraövervakning ger ökad säkerhet

Hur mycket kostar det att reparera ett inslaget skyltfönster? Hur höga är kostnaderna för stölder och snatterier och hur pass säker är en arbetsmiljö om man driver en butik i ett område där det hela tiden sker en massa rån? Det här handlar om högst relevanta frågor och om en verklighet som många butiksägare och näringsidkare har att förhålla sig till.

Svaret är att kostnaderna för skadegörelse och för stölder kan vara avgörande för huruvida en butik kan hålla sig flytande. Därför blir också kameraövervakning en viktig fråga som i många fall fungerar som en livräddare.

Kameraövervakning är en het fråga

Kameraövervakning är en omdiskuterad fråga, men man ska veta att de flesta av skeptikerna inte befinner sig i de lägen och situationer vi ovan gått igenom. Man ska för all del ta frågan om personlig integritet på allvar, men det ska också ställas mot att kameraövervakning de facto kan förhindra brott – och samtidigt lösa sådana om de sker.

Man bör även vara medveten om att statistik visar att kameraövervakning i offentliga miljöer visat sig skapa tryggare platser där exempelvis narkotikaförsäljning minskar och där medborgare vågar röra sig fritt igen. Man får kanske, helt enkelt, offra lite får att få mycket tillbaka.

Professionell hjälp är ett måste

Vill du ha kameraövervakning för din butik i Stockholm – som är den stad som sticker ut mest vad gäller otrygghet – så är det viktigt att du också följer de lagar och regler som finns. Kamerorna ska placeras på ett visst sätt, materialet ska sparas under en viss tid och syftet ska vara att förhindra brott – inte att exempelvis filma dina anställda och se hur de arbetar.

Den här frågan bör alltid behandlas av proffs. Genom att anlita en seriös och kunnig firma inom kameraövervakning så får du hjälp från start till mål – och även vad gäller framtida service. Den hjälpen gör att du håller din moraliska och etiska kompass och att dina kameror endast används för rätt syfte: att skapa trygghet och säkerhet.